Schud de dag van je af

Dit is een actieve meditatie van een half uur. Het is een verkorte versie van de Osho Kundalini meditatie. Een zeer effectieve manier om aan het einde van de dag te ontspannen en los te laten.

Als foto heb ik een hond genomen die zich uitschudt. Dieren zijn daar heel goed in: zich uitschudden om van iets af te komen. Kijk maar eens, hoe een hond het hele lijf van kop tot staart meeneemt in het schudden.

Je kan het schudden wat rustiger doen dan een hond, je hebt er een kwartier voor. Doe dit door de dag van je af te schudden alsof de druppels van je handen aflopen. Laat ze maar vallen, op de grond. Zowel wat fijn is als wat minder fijn is geweest.

De originele meditatie bestaat uit 4 fasen van elk een kwartier. In deze meditatie heb ik 2 fasen uit deze meditatie genomen waarmee je ook heel veel effect kan hebben.

Eerste fase: 15 minuten
Ga losjes staan met je voeten op schouderbreedte. Laat, vanuit je voeten, die het hele kwartier op de grond blijven staan, je hele lichaam langzaam beginnen te schudden. Voel daarbij de energie vanuit je voeten naar boven komen. Laat alles en overal los en word het schudden. Je hoeft zelf niets te doen, laat het lichaam zichzelf schudden. Je kunt je ogen open of gesloten houden. 

Tweede fase: 15 minuten
Ga zitten of blijf stil staan. Sluit je ogen en wees stil. Wees getuige van alles wat gebeurt, binnen je en om je heen. 

De hele Kundalini meditatie vindt je hier.

Related Posts

Bergen geven rust en vertrouwen. Bergen geven je een prachtig uitzicht. Deze kwaliteiten – rust, vertrouwen, uitzicht en

Meer
Bergmeditatie

Mediteer Online · Zelfcompassiepauze De compassievolle pauze is de kernmeditatie van de training Mindful Selfcompassion van Kristin Neff

Meer
Compassie voor jezelf

Mediteer Online · Kundalini Meditation Deze meditatie van Osho doe ik vaak in de avond, na een dag

Meer
Kundalini meditatie

Mediteer Online · Bewegende Bodyscan De bewegende bodyscan is een variatie op de Mindfulness Bodyscan. Door het lichaam

Meer
Bewegende bodyscan

Schrijf hieronder jouw ideeën over dit onderwerp

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>