De meest waardevolle online Mindfulness training


Wordt dagelijks geïnspireerd en gestimuleerd om Mindfulness in je leven te integreren

Je werkt hard: in je privéleven, voor je studie, je baas, of voor jezelf. Je weet dat tijd voor jezelf belangrijk is, maar er is altijd nog iets anders te doen. Je verlangt naar meer rust in je hoofd, minder geleefd te worden door het moment. Dat je vanuit je kracht reageert op stressvolle momenten. Je stress systeem staat misschien wel teveel onder druk, en daardoor reageer je soms wat te heftig op collega's of op vrienden. Of je trekt je juist teveel terug.


Natuurlijk zou je hier beter mee om willen gaan. Je weet dat mediteren en ontspanningsoefeningen je goed doen. Maar hoe pas je dat in, in je volle dag. Wie helpt je daarmee, zonder dat het je weer een hele avond kost? Terwijl je ook weet dat het je structureel kan helpen. Echt helpen. Hoe zou het zijn, wanneer je een online personal trainer hebt voor je mentale gezondheid. Een personal trainer die er is wanneer jij wilt. Een half uur per dag en je kan er weer tegen aan.


Iemand die je stap voor stap inwijdt in de werking van je geest. Die je de mogelijkheden en valkuilen wijst. Die inspireert en motiveert. Waardoor je meer rust, minder stress, meer focus en meer emotionele balans in je leven krijgt. Dat kan, met een Mindfulness training, die speciaal hiervoor gemaakt is.

Mindfulness stap voor stap

Gemaakt voor jou!

Deze online Mindfulness training is uniek in zijn soort. De officiële training van 8 weken is onderverdeeld in 40 stappen. Elke week kan je vijf meditatieve podcasts van 30 minuten volgen. 8 weken lang betekent dat 40 parels van Mindfulness wijsheden. Hiermee wordt je stap voor stap in de Mindfulness training begeleid. Elke dag heb je zo inspiratie en motivatie om met Mindfulness bezig te zijn. Je kan dit in je eigen tempo doen. Elke les volg je als een meditatie: het is een combinatie van een meditatie waarin de kennis/theorie op een unieke manier is ingeweven.

Deze online training bestaat uit audio opnames. Beluister deze alleen wanneer je op een rustige en veilige plaats bent. Luister ze niet wanneer je bijvoorbeeld verkeersdeelnemer bent of je aandacht bij andere zaken moet houden.

Wat zijn de resultaten van Mindfulness?

Stressbestendiger

Mindfulness meditatie wordt tegenwoordig vaak gezien als een ontspanningsoefening. Nu kan mindfulness je best helpen om te ontspannen, maar er zijn nog veel meer manieren waarop het stress tegengaat. De oorspronkelijke mindfulness training (De MBSR) is dan ook specifiek ontwikkeld om stress tegen te gaan en er zijn verschillende onderzoeken waaruit blijkt dat dit uitstekend werkt.

Gelukkiger

Mensen die mindful zijn, voelen zich over het algemeen beter en hebben meer positieve emoties zoals hoop en optimisme. Daarnaast hebben ze minder last van negatieve gevoelens. Als die toch ontstaan, herstellen ze daar sneller van. Mindfulness is dan ook aan te raden voor mensen die in hun leven last hebben gehad van een depressie.

Betere relaties

Uit onderzoek blijkt dat mensen die erg mindful zijn, beter communiceren. Dat wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat ze goed kunnen luisteren en niet direct met hun oordeel klaar staan. Daarnaast blijkt dat mindfulness helpt om meer compassie met anderen te hebben. Klaarblijkelijk is het zo dat inzicht in je eigen lijden je ook helpt om mee te voelen met de problemen van anderen.

Minder angstig

Uit onderzoek blijkt dat mensen met angstklachten baat hebben bij Mindfulness. De reguliere behandeling van angst geeft aan dat angstige mensen hun angst moeten ervaren, zodat ze er minder last van hebben. Mindfulness heeft hetzelfde streven, maar heeft ook nog fantastische oefeningen die daar bij helpen. Het is dan ook geen wonder dat Mindfulness helpt om beter met je angst om te gaan.

Beter slapen

Mindfulness-technieken werken niet alleen om in slaap te komen, maar vooral ook om het piekeren te stoppen dat je uit de slaap houdt. Het verbetert de kwaliteit van je slaap.

Betere prestaties

Mindfulness maakt dat je beter presteert. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je beter kunt concentreren en langer je concentratie kunt bewaren.


Hoe is de cursus opgebouwd

1

8 Modules

De cursus volgt de oorspronkelijke 8-weekse Mindfulnesstraining. Maar in plaats van 8 sessies van 2,5 uur en dagelijks een half uur mediteren (wat niet iedereen volhoudt), wordt de lesstof verdeeld over 5 lessen per week. Dat is in totaal 40 lessen. Met haar jarenlange ervaring als Mindfulness trainer en duizenden meditatie-uren, heeft Petra Mettau uit elke sessie de kernelementen gehaald. Hierdoor komen deze kernelementen als thema's in de verschillende lessen expliciet aan bod. 

2

40 Lessen

De 40 lessen zijn gemaakt als podcasts. elke podcast duurt gemiddeld 30 minuten. Eigenlijk zijn het meditatieve podcasts: je luistert ze met aandacht, je mediteert en je ervaart de kernboodschappen van Mindfulness. Deze lessen kan je volgen waar en wanneer je wilt: thuis, in de trein, in de pauze op je werk, voor je gaat slapen of bij het opstaan. Tijdens de cursus volg je de lessen achter elkaar. Daarna blijven ze voor je beschikbaar en kan je de meditatieve podcast afluisteren die jij op dat moment nodig hebt.

3

Meditaties en oefeningen

Elke les bevat een meditatie en/of een informele oefening. Voor meditaties maak je tijd vrij in je dag. Maar Mindfulness doe je eigenlijk je hele dag door. Daarvoor zijn de informele oefeningen. Die kosten je geen extra tijd, omdat je die doet met je dagelijkse bezigheden. Je moet er alleen aan denken om dan dat wat je doet, met Mindfulness te doen. Je krijgt allerlei tips om daar mee bezig te gaan.

4

Individuele of groepsbegeleiding

Je kan deze Online Mindfulness training helemaal zelf doen. Maar je kan het ook combineren met online groepssessies of individuele sessies. De individuele sessies kan je fysiek (in Berkenwoude) of online plannen. De sessies worden 6 keer gegeven tijdens de training. Rond les 5, 10, 15, 20, 25 en 35. De sessies duren 1,5 uur.

PILOT - MINDFULNESS STAP VOOR STAP

Welkom bij deze pilot en dank je wel dat je hieraan wilt deelnemen. Van de 40 delen, heb ik er 9 gemaakt, die getest kunnen worden. Dat zijn bijna de complete 1ste twee weken van de training.


Het inschrijfproces is nog heel basis, omdat er nog geen betaalsysteem aan is toegevoegd. Je wordt wel gevraagd om een account aan te maken. Bij de definitieve online training wordt dit anders, je hoeft dit proces onderdeel niet te evalueren.


In de email heb ik een bestand gezet met de vragen voor de evaluatie. Dit bestand is ook te downloaden aan het eind van de tekst van de les 9.


Veel plezier met het beluisteren en meedoen aan deze proef. Wanneer er vragen zijn kan je me altijd appen, mailen of bellen.


Met hartelijke groet,

Petra

regular course

One sentence summary of what they get

$

99

/month

  • Lifetime Access
  • Immediate Start
  • Access to All Modules
Advanced course

One sentence summary of what they get

$

127

/month

  • Lifetime Access
  • Immediate Start
  • Access to All Modules
  • X number of bonuses
  • Access to Private Facebook Group
  • 30 minute private coaching call

Met heel veel plezier en passie heb ik deze Mindfulness training voor je gemaakt. Met 25 jaar ervaring als manager en organisatieadviseur, en de laatste 10 jaar als coach, Mindfulness- en Compassietrainer, begeleid ik jou om meer rust, minder stress en meer balans te krijgen in je werk- en privéleven.

- Petra Mettau

>