Petra Mettau

BEWUSTZIJNSWERK IS MIJN PASSIE


OVER MIJN PASSIE

Mijn werkzaamheden zijn ontstaan uit mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Hoe kan ik leven met meer openheid, vanuit mijn hart. En met een heldere geest, waarbij mijn hoofd er mag zijn. Denken en gevoel in balans. Welke invloed heeft mijn verleden op de manier waarop ik nu in het leven sta. Hoe kan ik dit onderzoeken, ervaren en transformeren. Zodat ik steeds bewuster, lichter en toegankelijker in het leven sta. Waardoor ik mijn eigen leven kan leiden en niet geleed wordt. Waardoor ik mijn energie kan inzetten waarvoor ik wil. Hoe kan ik genieten met respect voor de mensen, de dieren en de aarde.

Mijn passie is het blijven mediteren en bestuderen van de relatie tussen lichaam en geest. Tussen denken, voelen en zijn. Daarbij combineer ik wetenschappelijke inzichten uit de psychologie en neurowetenschappen, met het ervaringsgericht leren door meditatie en zelfonderzoek. Het is mijn passie om deze kennis en inzichten op een praktische, deskundige en professionele manier over te brengen. Waarbij ik tijdens trainingen en sessies een open, warme en respectvolle omgeving creëer.

Mijn man en ik wonen op een prachtige locatie in Berkenwoude, 10 minuten met de auto vanuit centrum Gouda. In het groene hart. Hier heb ik mijn praktijkruimte, met uitzicht over de weilanden. In de zomer worden trainingen en meditatiebijeenkomsten, als het kan, in de buitenlucht gegeven.


HOE BEN IK HIER GEKOMEN


Vanaf mijn pubertijd ben ik geïnteresseerd in meditatie, ontwikkelen van mijn bewustzijn. Destijds was dit nog niet zo toegankelijk als tegenwoordig. Mijn pad hierin is 15 jaar geleden echt ingezet. Dat begon met een Mindfulness training, gevolgd door de Mindfulness trainersopleiding. Door één van mijn eerste meditatieretraites kwam ik in contact met de zelfcompassie meditatie Metta. Dat heeft mij op het pad gezet van Compassietraining. In 2016 heb ik de intensive course gevolgd van Kirsten Neff en Chris Germer. Ondertussen heb ik ook een coachopleiding gevolgd. In 2018 ben ik begonnen met de opleiding tot Rebalancer, omdat dit de waardevolle combinatie van meditatie, coaching en lichaamswerk integreert op een diepgaande en transformerende wijze. In 2020 heb ik deze opleiding afgerond. Een van de lichaamswerk technieken die mij aanspreekt is de Trager approach, waarvoor ik nu in opleiding ben.

Mijn eigen ontwikkeling staat niet stil. Naast de bijscholingen voor de beroepsverenigingen verdiep ik mij in meditaties. Met name beoefen ik Dzogchen meditatie, Vipassana en de actieve meditaties van Osho.

Daarnaast heb ik van 1998 tot 2020 gewerkt als adviseur en manager binnen diverse overheidsorganisaties. De kennis die ik hiervan meeneem betreft het functioneren in (grote) organisaties, de balans tussen werk en privé, teamontwikkeling en het omgaan met stressvolle situaties tijdens het werk.

Ik ben opgeleid als musicus (conservatorium Tilburg) en als bestuurskundige (Universiteit van Tilburg). Mijn muzikale achtergrond gebruik ik steeds meer door het gebruik van instrumenten en stem tijdens meditatiebijeenkomsten.

>