• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Dankbaarheid in tijden van Corona

Dankbaarheid in tijden van Corona

Dankbaarheid is krachtig: het voelt niet alleen goed, het is ook bewezen dat het ons welzijn op talloze manieren verhoogt. Het resultaat van een meerjarige samenwerking tussen het Greater Good Science Center en Robert Emmons van de Universiteit van Californië, is het boek “The Gratitude Project”. In dit boek wordt beschreven hoe dankbaarheid diep verankerd is in ons menselijke wezen, evenals de transformerende impact die het heeft op het creëren van een zinvol leven en een betere wereld.

Ook in deze tijd van COVID-19 is dankbaarheid een belangrijk hulpmiddel dat veel mensen gebruiken om hun leven in balans te houden.

Een reis door uitingen van dankbaarheid tijdens COVID-19 laat zien hoe mensen elkaar er doorheen helpen. Ook al zijn de bedreigende, omstandigheden geen vruchtbare grond voor dankbaarheid. Dankbaarheid is echter een instrument dat we kunnen gebruiken in alle omstandigheden.

Als we bedanken voor alledaagse dingen, maken we ze weer zichtbaar. Als we in staat zijn om dat te doen, zoals tal van studies suggereren, geven we ons geluk een beetje boost en trainen onze hersenen om het goede te zien, zelfs te midden van zo veel moeilijkheden.

Dankbaarheid is een hulpmiddel dat veel mensen nu gebruiken op Thnx4.org. Daar kunnen mensen zich aanmelden voor een dankbaarheidsuitdaging die hen ertoe aanzet om regelmatig “dank” te documenteren en te delenGreater Good Science vraagt deelnemers naar hun welzijn voordat ze aan de Challenge beginnen, en opnieuw nadat deze is voltooid, om de impact van Thnx4 te begrijpen.

Thnx4 is een website waar je “Thnx” kan zeggen tegen de goede dingen in je leven. Hoe het werkt:

  • Je kan je inschrijven voor een 10-daagse of 21-daagse dankbaarheids-challenge individueel of als groep.
  • Je ontvangt een berichtje van Thnx4 waarin je wordt uitgenodigd om je dagboek bij te houden, dit eventueel te delen en je dagelijkse gevoelens te beoordelen en bij te houden. Wanneer je de 10 daagse challenge doet, ontvang je 1 berichtje per dag. Bij de 21-daagse challenge ontvang je eenmaal in de 2 dagen een berichtje.

Uit de gegevens van de afgelopen zes maanden, vallen een paar patronen op. Het expliciet maken van je dankbaarheid zorgt ervoor dat mensen meestal veerkrachtiger en tevredener met hun leven zijn en minder eenzaam. Echter, deze zelfde effecten waren groter in de periode voordat de lockdown begon.

De gegevens suggereren ook dat de mensen die Thnx4 gebruiken op een emotionele achtbaan zijn geweest: Ze waren droeviger, maar voelden meer genegenheid en minder woede dan voor de pandemie. Ook wordt een aanzienlijke toename gezien van mensen die dankbaarheid van anderen horen – het suggereert dat we voor elkaar zorgen.

Lees hier het hele artikel over dankbaarheid tijdens Covid-19.

Related Posts

Emotionele competentie is het vermogen om op een gepaste en bevredigende manier met je eigen gevoelens en verlangens

Meer
Emotionele competentie houdt je gezond

Onze geest is een drukke praatjesmaker die een constante stroom van gedachten produceert. De één na de ander.

Meer
Praatjesmaker

Afgelopen week gaf ik twee Mindfulness trainingen, we zijn bij sessie 5 en 7. Wanneer deelnemers op dat

Meer
Dit is de formule voor échte rust in je hoofd!

Toestaan is goedvinden dat iets gebeurt. In Mindfulness wordt het begrip ‘toestaan’ veel gebruikt. Als tegenhanger van ‘in

Meer
Maak het groter

Schrijf hieronder jouw ideeën over dit onderwerp

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>